Ana içeriğe atla

Danışma Kurulu Üyeleri

Danışma Kurulu

Doç. Dr. Taner Can (TED Üniversitesi)

Burcu Tümer (ODTÜ)

Doç. Dr. Z. Gizem Yılmaz Karahan (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi)

Gözde Hatunoğlu (Hürriyet Gazetesi, Dış Haberler)

Doç. Dr. Hakan Cangır (Erfurt Üniversitesi / Ankara Üniversitesi)

Naz Özgen Üstünkaya (Starship Technologies)

Özlem Uzman (EGET Vakfı)

Dr. Şevket Tüfekçi (MEB ABDİGM)

Tunç Özceber (Dünya Sağlık Örgütü)

Yağmur Gönen (TED Üniversitesi, Bölüm Öğrenci Temsilcisi)

Zeynep Kireçci (Bilkent Üniversitesi)

 

Kurul Üyeleri Hakkında:

Doç. Dr. Taner Can (TED Üniversitesi)

Doç. Dr. Taner Can, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans, doktora derecesini de Ankara Üniversitesi DTCF İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan aldı. Akademik kariyerine Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda İngilizce okutmanı olarak başlayan Dr. Can, bu kurum bünyesinde çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundu. Ankara Üniversitesi’ndeki görev süresinde genel İngilizce derslerinin yanı sıra, DTCF İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde de şiir, kısa öykü ve roman incelemeleri, çeviri ve araştırma teknikleri gibi birçok ders verdi. Dr. Can’ın ulusal ve uluslararası akademik dergilerde yayınlanan makaleleri, yurtdışında yayınlanan iki kitabı, editörlüğünü yaptığı bir derleme kitabı ve Türkiye’de yayınlanmış bir İngilizce ders kitabı bulunmaktadır. Dr. Can’ın ilgi alanları arasında edebiyat ve kültür kuramları, çağdaş İngiliz ve Türk romanı ile edebiyat uyarlamaları yer almaktadır. Nisan 2018’den bu yana TED Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde çalışmakta olan Doç. Dr. Taner Can, 2021 yılından beri bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Burcu Tümer (ODTÜ)

1977’de Ankara’da doğan Burcu Tümer, 1994 yılında TED Ankara Koleji'nden, 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Öğrenciliği devam ederken 1996 yılında girdiği TRT Dış Yayınlar Dairesi İngilizce Masası'nda radyoda çevirmen ve spiker, 1998 yılında ek olarak TRT2 televizyonunda çevirmen ve spiker olarak dört yıl çalıştı. Turkish News adlı gazetede yaklaşık bir buçuk yıllık gazetecilik macerasının ardından 2002 yılında ODTÜ, Yabancı Diller Yüksek Okulu, Temel İngilizce Bölümü'ne okutman olarak girdi. 2003 yılında burada Sınav Hazırlama Ofisi'nde sınav yazarı olarak çalışmaya başladı. Halen aynı okul ve bölümde öğretim görevlisi olan Tümer, 2019’dan bu yana ilgili Sınav Hazırlama Ofisi’nin koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Doç. Dr. Z. Gizem Yılmaz (Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi)

Gizem Yılmaz Karahan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Yabancı Diller Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesidir. Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisans programından 2010 yılında mezun olduktan sonra, aynı bölümün İngiliz Edebiyatı Programı kapsamında 2012 yılında “Caryl Churchill’in Seçilmiş Oyunlarında Epik Tiyatro Araçlarının Gösterilmesi ve İşlevi” başlıklı teziyle Yüksek Lisans derecesini, 2018 yılında da “Elementler ve İnsan Doğası Arasındaki Uyuşmazlık: Ekofobi ve Rönesans İngiliz Tiyatrosu” başlıklı teziyle Doktora derecesini almıştır. Doç. Dr. Yılmaz Karahan’ın ekofobi, İngiliz tiyatrosu, edebiyatta ötekiler (cadılar, vampirler, zombiler, kurtadamlar), yeni maddecilikler, eski maddecilikler, element ekoeleştirisi ve posthümanizm üzerine çok sayıda yayını bulunmaktadır.

Gözde Hatunoğlu (Hürriyet Gazetesi, Dış Haberler)

1978 yılında Ankara’da doğan Gözde Hatunoğlu Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdikten sonra serbest çevirmen olarak başladığı iş hayatında İngilizce okutmanı, yayınevi editörü, sinema yazarı, kültür – sanat yazarı ve içerik editörü gibi çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 2013 yılından itibaren Türkiye’yi ziyaret eden gazetecilere çevirmenlik, editörlük, muhabirlik ve mihmandarlık hizmetleri vererek başladığı gazetecilik kariyerine Posta gazetesinde devam etti. Hali hazırda Hürriyet gazetesi için dış haberler editörü olarak çalışmaya devam eden Hatunoğlu, Posta gazetesi için kültür – sanat yazarı ve editörü olarak da görev almakta ve çeşitli mecralarda sinema başta olmak üzere edebiyat ve benzeri konularda da içerikler hazırlamaktadır.

Doç. Dr. Hakan Cangır (Erfurt Üniversitesi / Ankara Üniversitesi)

Hakan Cangır öğretim görevlisi olarak görev yapmakta olup İngilizce ve Türkçeyi yabancı dil olarak öğretmektedir. Dilbilim alanında doktorası bulunan Cangır, derlem dilbilimi ve psikodilbilim alanlarının kesiştiği konularda araştırmalar yürütmektedir. Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan Cangır, şu anda Erfurt Üniversitesi Dil Okulu ve Uygulamalı Dilbilim bölümünde misafir öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Cangır'ın Lingua, Digital Scholarship in the Humanities, English for Academic Purposes, Journal of Linguistics ve Pedagogical Linguistics gibi uluslararası dergilerde yayınları bulunmaktadır. Son araştırma projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmekte olup L2 Yazma performansının tespit edilmesinde derlem dilbilimi ve doğal dil işleme araçlarının kullanımı üzerinedir.

Naz Özgen Üstünkaya (Starship Technologies)

Naz Özgen Üstünkaya, Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden 2018 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Estonya'da Tallinn Üniversitesi'nde Edebiyat, Görsel Sanatlar ve Film Çalışmaları bölümünde tamamlayarak 2022 yılında mezun oldu. 2014 - 2018 seneleri arasında çeşitli alanlarda İngilizce Ögretmeni olarak çalıştı. Şu anda Estonya'da bir robot firmasi olan Starship Technologies'te Takım Lideri olarak çalışmaktadır.

Özlem Uzman (EGET Vakfı)

Özlem Uzman, 1968 yılında Konya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini bu şehirde tamamlayarak 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazandı. 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi’ne yatay geçiş yaparak 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik Programı’nda bir yıl süreyle öğrenim gördü. 1997 yılına kadar bilişim, havacılık ve inşaat sektörlerinde yönetici pozisyonunda çalıştı. Daha sonra işletme yüksek lisans eğitimi görmek üzere Amerika’ya gitti. Ailevi sebeplerden ötürü bir yılın ardından ülkeye döndü. 2004 yılına kadar, farklı sektörlerdeki kurumsal şirketlerde, özellikle pazarlama ve ürün yönetimi alanlarında görev yaptı. 2004 yılında kendi yarattığı Bliss markasıyla kadın çorabı sektöründe çalışmaya başlayarak serbest iş hayatına atıldı. 2010 yılında Evcilik markasıyla hediyelik eşya sektöründe de faaliyet göstermeye başladı. 2013 yılında, 26 yıl yaşadığı İstanbul’dan ayrılarak EGET Vakfı’nı kurmak üzere Muğla, Gökova’ya yerleşti.

2015 yılından bu yana EGET Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Dr. Şevket Tüfekçi (MEB ABDİGM)

Dr. Şevket Tüfekçi lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Bölümünde, lisans üstü eğitimlerini ise ESOGÜ Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans tezinde postmodern anlatı teknikleri üzerine yoğunlaşan Tüfekçi, doktora teziyle dijital edebiyat olgusunu ve elektronik sanat dallarını Türkiye akademik gündemine taşımayı amaçlamıştır. Tüfekçi’nin birçok yazısı, ülkenin seçkin üniversitelerinde ders içeriklerinde ele alınmıştır. Çalışma hayatına, Anadolu Üniversitesine bağlı çeşitli fakültelerde misafir öğretim elemanı olarak Fransızca dersleri vererek başlamış (2008-2012), aynı zamanda MEB’e bağlı okullarda yabancı dil öğretmeni olarak görev yapmıştır. (2015-2023) yılları arasında yurt dışına görevlendirilen TÜFEKÇİ, Strazburg ve Paris Başkonsolosluklarında Eğitim Koordinatörlüğü ve Eğitim Ataşeliği görevlerinde bulunmuştur. Görevi boyunca birçok uluslararası proje ve eğitim organizasyonu gerçekleştirmiş; eğitim programları geliştirmiş, öğretmenlerin mesleki ve dil yeterliği gelişimlerine katkı sağlayıcı çalışmalar yürütmüştür. Halen MEB ABDİGM bünyesinde eğitim uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Tunç Özceber (Dünya Sağlık Örgütü)

Tunç Özceber, Hacettepe Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde henüz öğrenciyken iletişim, görsel sanatlar, fotoğrafçılık ve videografi alanlarında kendini geliştirmeye başlamış, 2009 yılında bölümü bitirdikten sonraki on yıl boyunca özel sektörün çeşitli kollarında çalışmıştır. Bu süreçte çeşitli kurumlar için iletişim stratejileri geliştirmiş, TRT televizyon ve radyo kanalları için yüz bölümden fazla belgesel ve program hazırlamıştır. Multicultural Guide isimli kültürel diplomasi dergisinin on üç sayısını yayımlayan Özceber, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu gibi kurumların yanında çeşitli ulusal ve AB ajansları için görünürlük projeleri yürütmüştür. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylı fotoğraf sanatçısı olan Özceber, bakanlığın “Türk Kahve Kültürü” ve “Diyarbakır Surları” gibi yayınlarını redakte etmek üzere davet edilmiştir. 2019’dan bu yana Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ülke Ofisi’nde iletişim sorumlusu olarak çalışmakta, ofisin görünürlüğüne, bilinirliğine ve risk iletişimine katkı sağlamaktadır. Özceber, COVID-19 pandemisi sırasında DSÖ İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlık Avrupa Merkezi’nin kuruluşunda aktif rol oynamıştır.

Yağmur Gönen (TED Üniversitesi)

Yağmur Gönen, TED Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisidir. BONGO Art Project ve Wikimedia Türkiye ile birlikte yürütülen Erişilebilir Müzeler Arşivi-Eğitim Seferberliği Projesi’nde staj deneyimi bulunmaktadır.

Zeynep Kireçci (Bilkent Üniversitesi)

Zeynep Kireçci 2007 senesinde ODTÜ İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun olup aynı sene Bilkent Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programında öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Burada, Cambridge Üniversitesi sertifika ve diploma programları olan ICELT ve DELTA kurslarını tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi Eğitim Yönetimi yüksek lisans programını 2013’te tamamladıktan sonra Birim Başkanı görevine seçilmiştir ve halen akademik süpervizör olarak görevine devam etmektedir.